Fläsk,  Middag på max 30 minuter,  Pasta

Fläskfilépasta med gorgonzola och vitt vin

Fläskfilépasta med gorgonzola och vitt vin80-talet ringde och ville ha sin gorgonzolasås tillbaka. Här i en variant med päron, grädde och vitt vin. Inte världens snyggaste mat kanske, men snabblagat och gott!

Skriv ut recept
Fläskfilépasta med gorgonzola och vitt vin
Fläskfilépasta med gorgonzola och vitt vin
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Fläskfilépasta med gorgonzola och vitt vin
Instruktioner
  1. Strimla fläskfilén, hacka löken och hacka päronet grovt.
  2. Sätt på pastan.
  3. Stek fläskfilén i olja på ganska hög värme så att den får lite färg. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt lök och päron och stek lite till så att löken mjuknar.
  4. Tillsätt grädde och vitt vin och låt det puttra på ganska svag värme i ett par minuter. Ha sedan i gorgonzolan i bitar och låt det puttra lite till. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar och timjan efter smak (färsk eller torkad).
  5. Häll i den kokta pastan i pannan, blanda runt ordentligt och ät!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *