Fläskfilépasta med gorgonzola och vitt vin
80-talet ringde och ville ha sin gorgonzolasås tillbaka. Här i en variant med päron, grädde och vitt vin. Inte världens snyggaste mat kanske, men snabblagat och gott!
Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 400 g fläskfilé
- 1 gul lök
- 1 päron
- 0,5 dl vitt vin
- 2,5 dl grädde (36%)
- 150 g gorgonzola
- timjan (färsk eller torkad)
- salt
- svartpeppar
- gnocchi
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Strimla fläskfilén, hacka löken och hacka päronet grovt.
- Sätt på pastan.
- Stek fläskfilén i olja på ganska hög värme så att den får lite färg. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt lök och päron och stek lite till så att löken mjuknar.
- Tillsätt grädde och vitt vin och låt det puttra på ganska svag värme i ett par minuter. Ha sedan i gorgonzolan i bitar och låt det puttra lite till. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar och timjan efter smak (färsk eller torkad).
- Häll i den kokta pastan i pannan, blanda runt ordentligt och ät!