Pastasallad med räkor, dillpesto och arrabiatadressing
Det har blivit många varianter av pastasallader den här heta sommaren. Den här med räkor, fetaost, diverse grönsaker och en god dillpesto med mandel är en riktig höjdare. Som dressing slängde jag ihop en enkel kallsås som fick smak av Icas Pesto arrabiata med soltorkade tomater, paprika och chili.
Tillagningstid | 30 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 3 portioner pasta (tex skruvar, snäckor, penne eller annan pasta i bit)
- 4 ägg
- 50 g sötmandel (skållad och hackad)
- 1 kruka färsk dill
- 0,5 dl olivolja
- 1,5 dl parmesanost (färsk, riven)
- 1 nypa salt
- 10 körsbärstomater
- 1 rejäl näve babyspenat
- 2 avokado
- 0,5 rödlök
- 150 g fetaost
- 400 g räkor (handskalade)
- 0,5 dl gräslök (hackad)
- 2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
- 2 msk majonnäs (typ Hellmans)
- 1,5 msk pesto arrabiata
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Koka pastan och hårdkoka äggen. Kyl både pasta och ägg i kallt vatten.
- Hacka dillen och sötmandeln och riv parmesanosten. Blanda ihop med olivoljan till en pesto och krydda med lite salt. Lägg pastan i en stor skål och blanda med peston.
- Dela äggen i bitar och vänd ner i pastan tillsammans med halverade körsbärstomater, färsk babyspenat, tärnad avokado, strimlad rödlök, tärnad fetaost och räkorna. Blanda om ordentligt och toppa salladen med hackad gräslök.
- Rör ihop creme fraiche, majonnäs och pesto arrabiata. Servera pastasalladen med arrabiatadressingen, god ost och ett gott bröd.