Lax,  Middag på max 30 minuter,  Skaldjur

Asiatisk lax med räkor och citronaioli

Lättlagad lax med mycket smak av bland annat chili, ingefära och lime.  Extra smarrigt blir det med en klick hemgjord citronaioli.

Skriv ut recept
Asiatisk lax med räkor och citronaioli
Asiatisk lax
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Laxen
Citronaioli
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Laxen
Citronaioli
Asiatisk lax
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Hacka chili och riv ingefära och skalet från limen fint. Lägg i en skål och vispa ihop med soja, flytande honung och saft från halva limen.
  3. Lägg laxen i en ugnsform och häll sojablandningen över. Strö över wasabi- och sesamkrydda. Sätt in formen mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills laxen är precis genomstekt.
  4. Vispa ihop aiolin under tiden. Mixa ihop äggulorna med en mixerstav och börja tillsätta oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Exakt hur mycket olja som går åt är svårt att säga, det beror bland annat på storleken på äggen. Sluta när din majonnäs är en aning fastare än du vill ha den. Tillsätt sedan rivet skal och saft från en halv citron och en pressad vitlöksklyfta och smaka av med salt.
  5. Hacka koriandern och rödlöken och blanda ihop med räkorna och saften från den andra limehalvan. Lägg räkblandningen över laxen innan det är dags att äta. Servera laxen med ris och citronaiolin.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *