Ljuvliga kolasnittar med frön
Med såväl solrosfrön och pumpafrön som fullkornsmjöl i degen kan man förledas att tro att de här kakorna skulle vara nyttiga. Det är de inte. Men goda!
Tillagningstid | 30 minuter |
Portioner |
kakor
|
Ingredienser
- 200 g smör (rumsvarmt)
- 2,5 dl strösocker
- 4 msk sirap (ljus)
- 1,5 dl fullkornsmjöl (jag använde fullkornsdinkel)
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl solrosfrön
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop smör och socker ordentligt. Tillsätt sirap.
- Blanda ihop alla torra ingredienser, men spara lite av fröna att lägga ovanpå kakorna.
- I med det torra i smörblandningen och rör om så att allt blandas ordentligt.
- Dela degen i två delar och forma två rullar, lagom långa för att få plats på en plåt. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut dem en aning. Strö resterande frön ovanpå längderna.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Längderna ska flyta ut på bredden och få lite färg i kanterna.
- Låt kakorna svalna på plåten i cirka 5 minuter och skär dem sedan i diagonala snittar med en vass kniv. Lägg över på galler och låt dem svalna helt.