Lax,  Skaldjur,  Soppa,  Torsk

Fiskgryta med vitt vin och saffran

FiskgrytaDet här måste ju vara bland det godaste man kan äta. Tillsammans med en klick hemgjord aioli och något gott i glaset blir det en riktig festmåltid.

Skriv ut recept
Fiskgryta med vitt vin och saffran
Fiskgryta
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Fiskgryta
Instruktioner
  1. Tina fisk och räkor om det är fryst.
  2. Skär morötterna i slantar, strimla purjolök och fänkål grovt och hacka den gula löken.
  3. Fräs morötterna och fänkålen i olivolja i en gryta. Tilsätt lök och purjolök efter ett par minuter och låt det fräsa lite till. Tillsätt sedan tomatpuré, pressad vitlök, salt, timjan och basilika och låt det fräsa med i någon minut.
  4. Häll i vin och hummerfond i grytan och smula ner fiskbuljongtärningarna. Låt småkoka i ett par minuter.
  5. Rör ner creme fraiche, grädde, vatten och saffran i grytan och låt allt sjuda i cirka 15 minuter.
  6. Skär fisken i kuber och lägg i grytan. Låt sjuda tills fisken är genomkokt, cirka 5-7 minuter.
  7. Ta grytan från pannan och rör ner räkorna. De ska inte koka.
  8. Dekorera eventuellt med lite färska kryddor (timjan är gott till, eller ärtskott) och servera med aioli och kanske en bit gott bröd.

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *