Lax,  Middag på max 30 minuter,  Skaldjur

Lax- och räkgryta med curry

Lax- och räkgryta med curryÅh vad det här var gott! En kryddig, snabb och enkel fisk- och räkgryta som puttrar klart medan riset kokar.

Skriv ut recept
Lax- och räkgryta med curry
Lax- och räkgryta med curry
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Lax- och räkgryta med curry
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs i lite smör tillsammans med curry och paprikapulver i ett par minuter.
  3. Tillsätt grädde, pressad citronsaft, fiskbuljongtärningen och honung och låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär laxen i kuber och lägg ner den i grytan. Låt det hela småputtra på ganska svag värme tills laxen känns färdig, cirka 5 minuter för färsk lax och cirka 7 minuter för frysta laxkuber. Slå av plattan och tillsätt hackad dill och räkorna. Garnera eventuellt med något kryddgrönt (jag tog lite hackad gräslök) och servera med ris och en god sallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *