Lax- och räkgryta med curry
Åh vad det här var gott! En kryddig, snabb och enkel fisk- och räkgryta som puttrar klart medan riset kokar.

Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 4 portioner ris
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1,5 tsk curry (den vanliga gula kryddvarianten)
- 0,5 tsk paprikapulver
- 4 dl grädde (valfri fetthalt)
- 1 citron (pressad saft)
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 tsk honung
- salt
- svartpeppar
- 300 g laxfilé (jag hade frysta laxtärningar - fungerade fint!)
- 280 g räkor (handskalade)
- 1 kruka färsk dill
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Hacka lök och vitlök och fräs i lite smör tillsammans med curry och paprikapulver i ett par minuter.
- Tillsätt grädde, pressad citronsaft, fiskbuljongtärningen och honung och låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skär laxen i kuber och lägg ner den i grytan. Låt det hela småputtra på ganska svag värme tills laxen känns färdig, cirka 5 minuter för färsk lax och cirka 7 minuter för frysta laxkuber. Slå av plattan och tillsätt hackad dill och räkorna. Garnera eventuellt med något kryddgrönt (jag tog lite hackad gräslök) och servera med ris och en god sallad.

