Lax,  Middag på max 30 minuter,  Pasta

Tagliatelle med lax och wasabi

Tagliatelle med lax oxh wasabiDet här är en av mina absoluta favoriter bland snabba pastarätter. Den är krämig, smakrik och fantastiskt lättlagad. Receptet är för två personer, så öka på om ni är flera.

Skriv ut recept
Tagliatelle med lax och wasabi
Tagliatelle med lax oxh wasabi
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Tagliatelle med lax oxh wasabi
Instruktioner
  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Strimla salladslöken, strimla laxen och riv parmesanosten.
  3. Fräs salladslöken i stekpanna i lite olivolja i någon minut. Tillsätt creme fraiche, grönsaksfond och wasabi och låt det puttra ihop på ganska svag värme i några minuter. Lägg i hälften av parmesanosten och rör runt så att den smälter.
  4. Lyft pastan från sitt kokvatten direkt ner i stekpannan med såsen. Låt cirka 2 matskedar av kokvattnet följa med, det gör såsen extra krämig och bidrar med sälta. Lägg i laxstrimlorna och kaprisen och blanda runt. Pressa lite citronsaft över och servera med goda salladsblad och resten av parmesanosten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *