Tagliatelle med lax och wasabi
Det här är en av mina absoluta favoriter bland snabba pastarätter. Den är krämig, smakrik och fantastiskt lättlagad. Receptet är för två personer, så öka på om ni är flera.

Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 2 portioner tagliatelle
- 3 st salladslök
- 1 dl parmesanost (färskriven)
- 100 g kallrökt lax
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk grönsaksfond
- 3 tsk wasabipasta
- 3 msk kapris
- 0,5 citron (pressad saft)
- salladsblad
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
- Strimla salladslöken, strimla laxen och riv parmesanosten.
- Fräs salladslöken i stekpanna i lite olivolja i någon minut. Tillsätt creme fraiche, grönsaksfond och wasabi och låt det puttra ihop på ganska svag värme i några minuter. Lägg i hälften av parmesanosten och rör runt så att den smälter.
- Lyft pastan från sitt kokvatten direkt ner i stekpannan med såsen. Låt cirka 2 matskedar av kokvattnet följa med, det gör såsen extra krämig och bidrar med sälta. Lägg i laxstrimlorna och kaprisen och blanda runt. Pressa lite citronsaft över och servera med goda salladsblad och resten av parmesanosten.

