Fläsk,  Gratäng

80-talskassler med curry och västerbotten

80-talskasslerDen här kasslergratängen bjuder på genuin 80-talskänsla, utan att innehålla en enda ananasring på burk. Kasslern får istället smak av curry, dragon, rödvin, vitlök och västerbottenost, och är god både som enkel vardagsmiddag och i matlådan.

Skriv ut recept
80-talskassler med curry och västerbotten
80-talskassler
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
80-talskassler
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva kasslern och lägg den omlott i en ugnsform. Blanda ihop rödvin, dragon och en pressad vitlöksklyfta och häll över kasslerskivorna. Låt kasslern stå och marinera i cirka 20 minuter.
  3. Blanda ihop grädde, curry, tomatpuré, riven västerbottenost och lite nymalen svartpeppar. Häll blandningen över kasslern och gratinera i ugn i cirka 20 minuter. Koka riset under tiden och servera kasslern med ris och en god grönsallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *