80-talskassler med curry och västerbotten
Den här kasslergratängen bjuder på genuin 80-talskänsla, utan att innehålla en enda ananasring på burk. Kasslern får istället smak av curry, dragon, rödvin, vitlök och västerbottensost, och är god både som enkel vardagsmiddag och i matlådan.
Tillagningstid | 40 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 500 g kassler
- 3 msk rött vin
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk dragon
- 2,5 dl mellangrädde
- 1 msk curry
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl västerbottensost (riven)
- svartpeppar
- 4 portioner ris
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva kasslern och lägg den omlott i en ugnsform. Blanda ihop rödvin, dragon och en pressad vitlöksklyfta och häll över kasslerskivorna. Låt kasslern stå och marinera i cirka 20 minuter.
- Blanda ihop grädde, curry, tomatpuré, riven västerbottensost och lite nymalen svartpeppar. Häll blandningen över kasslern och gratinera i ugn i cirka 20 minuter. Koka riset under tiden och servera kasslern med ris och en god grönsallad.