Middag på max 30 minuter,  Skaldjur

Kryddig räkgryta med limeaioli

Kryddig räkgryta med limeaioliSnabblagat och med lite hetta – perfekt i sommarvärmen! Jag gjorde det riktigt lätt för mig och köpte skalade räkor. Just de handskalade i lake tycker jag fungerar bra i grytor, de maskinskalade smakar däremot ingenting. Men om du har ork så gör du såklart på färska räkor.

Skriv ut recept
Kryddig räkgryta med limeaioli
Kryddig räkgryta med limeaioli
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Räkgrytan
Limeaioli
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Räkgrytan
Limeaioli
Kryddig räkgryta med limeaioli
Instruktioner
  1. Börja med aiolin. Vispa ihop äggulor, vinäger och dijonsenap med stavmixer. Tillsätt sedan raps- och olivolja, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Blanda ned creme fraiche med en sked och pressa i vitlöken. Tillsätt rivet skal från en tvättad lime och saften från en halv lime. Smaka av med salt och peppar och ställ i kylen till servering.
  2. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skala och skiva morötterna ganska tunt, skär paprikorna i bitar och hacka schalottenlökarna. Fräs grönsakerna i olivolja i några minuter. Tillsätt sedan tomatpurén och låt den fräsa med i någon minut.
  4. Tillsätt grädde, worcestershiresås, tabasco och saften från en lime. Låt det puttra på medelvärme i några minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
  5. Ta grytan från värmen och vänd ner de avrunna räkorna. Toppa med hackad dill och servera med ris och en klick limeaioli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *