Kryddig räkgryta med limeaioli
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20minuter
Ingredienser
Räkgrytan
Limeaioli
Instruktioner
  1. Börja med aiolin. Vispa ihop äggulor, vinäger och dijonsenap med stavmixer. Tillsätt sedan raps- och olivolja, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Blanda ned creme fraiche med en sked och pressa i vitlöken. Tillsätt rivet skal från en tvättad lime och saften från en halv lime. Smaka av med salt och peppar och ställ i kylen till servering.
  2. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skala och skiva morötterna ganska tunt, skär paprikorna i bitar och hacka schalottenlökarna. Fräs grönsakerna i olivolja i några minuter. Tillsätt sedan tomatpurén och låt den fräsa med i någon minut.
  4. Tillsätt grädde, worcestershiresås, tabasco och saften från en lime. Låt det puttra på medelvärme i några minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
  5. Ta grytan från värmen och vänd ner de avrunna räkorna. Toppa med hackad dill och servera med ris och en klick limeaioli.