Köttfritt,  Middag på max 30 minuter

Krispig halloumi

Krispig halloumiHalloumi med krispig och härlig yta, stekt potatis, en grekisk sallad och tzatziki. Enkel och god sommarmat!

Skriv ut recept
Krispig halloumi
Krispig halloumi
Maträtt Huvudrätt
Kök Grekiskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Grekiskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Krispig halloumi
Instruktioner
  1. Skala potatisen och skär den i bitar. Värm olivolja och vatten i en stekpanna med lock och lägg ner potatisen. Låt den småkoka under lock på medelvärme i cirka 20 minuter. Ta sedan bort locket och höj värmen så att vätskan kokar bort och potatisen får skön yta. Salta.
  2. Skär och hacka salladsingredienserna och blanda ihop. Krydda med lite olivolja, salt, peppar och oregano.
  3. Riv gurkan till tzatzikin grovt. Krama ur vätskan med händerna. Blanda gurkan med turkisk yoghurt och pressa i vitlök. Smaka av med salt, peppar och färsk finhackad mynta.
  4. Skär halloumin i stavar. Vänd stavarna i en blandning av mjöl och vitpeppar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek tills du har en fin knaprig yta runtom. Ät genast!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *