Sticky chicken med mango- och avokadosallad
Lite sötstarka kycklingklubbor som serveras med ris och en fräsch sallad på avokado och färsk mango. Tips: kycklingklubborna är supergoda även kalla dagen efter, så det gör inget om det blir någon över.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Kycklingen
- 4 portioner ris
- 4 kycklingklubbor (med skinn)
- 1,5-2 msk chipotle paste (finns på Tacohyllan i affären)
- 2 msk honung (flytande)
- 0,5 dl soja
- 1,5 msk tomatpuré
- 1 tsk oregano
- 2 tsk rökt paprikapulver
- salt
Ingredienser
Kycklingen
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda ihop ingredienserna till kycklingmarinaden. Smörj en ugnsform med lite olja och lägg kycklingklubborna i formen. Gnid in dem ordentligt runtom med såsen, Försök att få in den även under skinnet. Tillaga kycklingen mitt i ugnen tills den är genomstekt. Det tar cirka 30-35 minuter. Pensla gärna på ytterligare marinad någon gång under tiden.
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Skär avokado och mango i bitar och finhacka rödlöken. Blanda ihop med sambal oelek i en skål och pressa över limejuicen. Smaka av med salt.