Köttfritt,  Pasta

Cannelloni med ricotta och spenat

En riktigt god och hyfsat snabblagad cannelloni gjord på färska lasagneplattor. En knaprig sallad och världens godaste vitlöksbröd passar perfekt till.

Skriv ut recept
Cannelloni med ricotta och spenat
Cannelloni med ricotta och spenat
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Cannelloni med ricotta och spenat
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka den gula löken och vitlöken. Fräs den i en kastrull i olivolja på medelvärme. Den ska inte få färg, bara bli mjuk och glansig. Lyft ur hälften av lökblandningen och ställ åt sidan så länge. Fortsätt fräsa resten av löken tillsammans med tomatpuré, timjan och oregano i 2-3 minuter. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och låt småputtra i cirka 10 minuter. Tillsätt rödvinsvinäger och honung och smaka av med salt och peppar.
  3. Krama ur vattnet ur den tinade spenaten. Blanda spenaten med den frästa löken, ricotta, chiliflakes, salt och peppar.
  4. Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsform.
  5. Lägg en sträng ricottafyllning på varje lasagneplatta och rulla ihop. Lägg rullarna i ugnsformen med skarven nedåt. Häll resten av tomatsåsen ovanpå rullarna. Toppa hela härligheten med mozzarellaost i bitar eller skivor och nyriven parmesanost.
  6. Sätt in formen i ugnen i ca 25 minuter, tills osten har fått fin färg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *