Nöt

Biff stroganoff med rödvin

Biff stroganoffJag tror inte att det brukar vara vin i en biff stroganoff, men jag tycker att det gör den här klassikern ännu godare så jag har i en skvätt. Grytan blir i princip godare ju längre den får stå och småputtra. Minst 30 minuter behöver den få på sig, men är ännu bättre efter 45.

Skriv ut recept
Biff stroganoff med rödvin
Biff stroganoff
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Biff stroganoff
Instruktioner
  1. Dela champinjonerna i kvartar, strimla löken och hacka vitlöken. Skär lövbiffen i strimlor.
  2. Fräs champinjonerna i olja eller smör ett par minuter. Lägg dem åt sidan.
  3. Stek köttet i olja på hög värme. Det ska få lite färg. Lägg i lök och vitlök och låt det steka med i någon minut. Tillsätt champinjonerna.
  4. Tillsätt kryddor, tomatpuré, chilisås, dijonsenap, kalvfond, soja och vin. Rör om ordentligt och tillsätt sedan vattnet. Låt grytan puttra under lock på ganska svag värme i minst 30 minuter, gärna lite längre.
  5. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Häll i grädden i grytan och låt det puttra ett par minuter till. Red av med maizena utrört i lite vatten. Toppa biff stroganoffen med hackad persilja och servera med riset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *