Biff stroganoff med rödvin
Jag tror inte att det brukar vara vin i en biff stroganoff, men jag tycker att det gör den här klassikern ännu godare så jag har i en skvätt. Grytan blir i princip godare ju längre den får stå och småputtra. Minst 30 minuter behöver den få på sig, men är ännu bättre efter 45.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 500 g lövbiff
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 250 g champinjoner (färska)
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk chiliflakes
- salt
- svartpeppar
- 4 msk tomatpuré
- 2 msk chilisås
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk kalvfond
- 0,5 msk soja
- 1 dl rött vin
- 3.5 dl vatten
- 2,5 dl grädde (36 procent)
- 0,5 msk maizena
- 1 knippe persilja
- 4 portioner ris
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Dela champinjonerna i kvartar, strimla löken och hacka vitlöken. Skär lövbiffen i strimlor.
- Fräs champinjonerna i olja eller smör ett par minuter. Lägg dem åt sidan.
- Stek köttet i olja på hög värme. Det ska få lite färg. Lägg i lök och vitlök och låt det steka med i någon minut. Tillsätt champinjonerna.
- Tillsätt kryddor, tomatpuré, chilisås, dijonsenap, kalvfond, soja och vin. Rör om ordentligt och tillsätt sedan vattnet. Låt grytan puttra under lock på ganska svag värme i minst 30 minuter, gärna lite längre.
- Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
- Häll i grädden i grytan och låt det puttra ett par minuter till. Red av med maizena utrört i lite vatten. Toppa biff stroganoffen med hackad persilja och servera med riset.