Middag på max 30 minuter,  Sallader,  Skaldjur

Snabb räksallad med mango och avokado

Räksallad med mango och avokadoFinn fem fel med den här matbilden. Jag tror minsann att någon smög sig upp i utemöbeln och tog en diskret sniff på dagens middag medan jag var upptagen med att stirra i kameran.

Idag fanns ingen energi kvar till matlagning, men något måste man ju äta. Den här räksalladen blev matig och god och tog bara 10 minuter att fixa till (i princip lika lång tid som det tar att koka äggen). Det är en ”man tager vad man haver-variant” med räkor jag hade kvar från gårdagens middag, lite salladsblad från grönsakslandet och sådant som fanns hemma.

Skriv ut recept
Snabb räksallad med mango och avokado
Räksallad med mango och avokado
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portion
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portion
Ingredienser
Räksallad med mango och avokado
Instruktioner
  1. Koka ägget/äggen i 8 minuter. Kyl dem i kallt vatten.
  2. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, chilisås, pressad vitlök, salt och peppar till dressingen.
  3. Dela tomaterna och skär mango och avokado i bitar. Klyfta äggen och blanda allt på en tallrik. Toppa med dressingen. Se till att hunden och räksalladen befinner sig på behörigt avstånd från varandra.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *