Dessert,  Glutenfritt,  Till fikat

Glutenfri knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpajDen knäckiga kolavarianten av rabarberpaj är min absoluta favorit. Idag testade jag att göra den glutenfri, och det gick alldeles utmärkt!

Skriv ut recept
Glutenfri knäckig rabarberpaj
Knäckig rabarberpaj
Maträtt Efterrätt, Fika
Portioner
bitar
Ingredienser
Maträtt Efterrätt, Fika
Portioner
bitar
Ingredienser
Knäckig rabarberpaj
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader och smöra en pajform.
  2. Skär rabarberstjälkarna i drygt centimeterstora bitar och lägg dem i pajformen.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap och grädde. Ta kastrullen från plattan och häll i de torra ingredienserna. Blanda runt ordentligt och klicka/bred smeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter tills pajen fått lite fin färg.
  5. Låt pajen svalna helt. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *