Glutenfri knäckig rabarberpaj
Den knäckiga kolavarianten av rabarberpaj är min absoluta favorit. Idag testade jag att göra den glutenfri, och det gick alldeles utmärkt!
Portioner |
bitar
|
Ingredienser
- 1 knippe rabarber (jag gjorde av med fem rejäla stjälkar)
- 2 dl havregryn (glutenfria)
- 2 dl strösocker
- 1,75 dl glutenfri mjölblandning (eller vetemjöl om du gör en icke glutenfri variant)
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 125 g smör
- 0,5 dl grädde (den feta vispvarianten)
- 0,5 dl sirap (ljus)
- 1 msk smör (till formen)
- vaniljsås eller vaniljglass (till servering)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader och smöra en pajform.
- Skär rabarberstjälkarna i drygt centimeterstora bitar och lägg dem i pajformen.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap och grädde. Ta kastrullen från plattan och häll i de torra ingredienserna. Blanda runt ordentligt och klicka/bred smeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter tills pajen fått lite fin färg.
- Låt pajen svalna helt. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.