Glutenfria raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon
Maträtt
Huvudrätt
Kök
Svenskt
Portioner
4
portioner
Tillagningstid
40
minuter
Portioner
4
portioner
Tillagningstid
40
minuter
Ingredienser
3
dl
havremjöl
7,5
dl
mjölk
(3%)
4
ägg
1,5
tsk
salt
4-5
st
potatis
(stora, av fast sort)
400
g
rimmat sidfläsk
(i skivor)
rårörda lingon
Instruktioner
Vispa ihop havremjöl och mjölk. Tillsätt lite mjölk i taget. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ordentligt efter varje ägg.
Skala potatisen och riv den grovt och rör ner den i smeten.
Stek raggmunkarna i smör i varm panna så att de får fin färg och blir lite härligt frasiga i kanterna.
Knaperstek fläsket i en annan panna i lite smör.
Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon.