Kasslergratäng med Jansson-feeling
Jag älskar Janssons frestelse. Eller egentligen är det blandningen av fint strimlad potatis, lök och grädde som är så lockande. Den blandningen får man även i den här krämiga gratängen.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 10-12 potatisar (normalstora)
- 600 g kassler
- 2 st gul lök
- 3 msk kapris
- 3 dl grädde (36-40%)
- 2 msk grov senap
- 0,5 tsk salt
- 2 krm cayennepeppar
- smör
- ströbröd
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och strimla potatisen, strimla kasslern och hacka löken. Lägg allt i en ugnsform tillsammans med kapris och blanda runt.
- Blanda grädde, senap, salt och cayennepeppar. Häll såsen över potatis- och köttstrimlorna. Avsluta med att strö över lite ströbröd och hyvla över lite smör.
- Grädda i ugnen i cirka 40 minuter, tills potatisen är mjuk. Täck formen med folie om ytan börjar bli för mörk.
- Servera med en god sallad.