Fläsk,  Gratäng

Kasslergratäng med Jansson-feeling

KasslergratängJag älskar Janssons frestelse. Eller egentligen är det blandningen av fint strimlad potatis, lök och grädde som är så lockande. Den blandningen får man även i den här krämiga gratängen.

Skriv ut recept
Kasslergratäng med Jansson-feeling
Kasslergratäng
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Kasslergratäng
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och strimla potatisen, strimla kasslern och hacka löken. Lägg allt i en ugnsform tillsammans med kapris och blanda runt.
  3. Blanda grädde, senap, salt och cayennepeppar. Häll såsen över potatis- och köttstrimlorna. Avsluta med att strö över lite ströbröd och hyvla över lite smör.
  4. Grädda i ugnen i cirka 40 minuter, tills potatisen är mjuk. Täck formen med folie om ytan börjar bli för mörk.
  5. Servera med en god sallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *