Kyckling

Kycklingwok med nudlar och krispiga grönsaker

Kycklingwok med nudlar och krispiga grönsakerSom kinamat, fast hemma och mycket godare! Ingredienslistan är ganska lång och det är en hel del hackande och skärande, men det är det värt.

Skriv ut recept
Kycklingwok med nudlar och krispiga grönsaker
Kycklingwok med nudlar och krispiga grönsaker
Maträtt Huvudrätt
Kök Kinesiskt
Förberedelsetid 1 timme
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Woken med kyckling och nudlar
Wokade grönsaker
Maträtt Huvudrätt
Kök Kinesiskt
Förberedelsetid 1 timme
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Woken med kyckling och nudlar
Wokade grönsaker
Kycklingwok med nudlar och krispiga grönsaker
Instruktioner
  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Blanda den med potatismjöl och salt i en skål och låt stå i kylen i 1 timme.
  2. Nu är det dags att hacka och skära all grönsaker. Finhacka den gula löken, strimla purjolöken och finhacka vitlöken. Skär upp två rejäla skivor av ingefäran och spara och hacka cirka 2 msk ingefära fint. Skär morötterna i tunna stavar och strimla vitkålen med ostyvel eller kniv.
  3. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Till själva wokningen behöver du två wokpannor eller stekpannor. Börja med att rosta sesamfröna i en torr panna i ett par minuter, tills de börjar få lite färg. Häll över fröna på en tallrik och ställ åt sidan.
  5. Nu är det dags att börja med wokandet. Börja med att steka kycklingen i rejält med olja i någon minut. Tillsätt sedan hälften av den strimlade purjolöken, vitlöken, den gula löken och den hackade ingefäran och woka i cirka 3 minuter till. Tillsätt soja, socker, kycklingbuljong och sherry och låt det hela puttra i cirka 2 minuter. Blanda sedan i teriyakisås, sesamolja och de avrunna nudlarna. Ställ åt sidan.
  6. Hetta upp olja i en ny panna tillsammans med skivorna av ingefära. När oljan blivit varm tar du bort ingefäran och slänger den, den har gjort sitt. I med vitkålen och morötterna som får steka ett par minuter på hög värme tillsammans med lite salt och en nypa socker. Rör om ofta så att det inte bränner.
  7. Strö resten av purjolöken och de rostade sesamfröna i pannan med kyckling och nudlar och servera med de wokade grönsakerna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *