Ört- och vitlöksfyllda champinjonhattar
Bacon är gott, champinjoner är gott. Kombinera det med en färskoströra med vitlök och färska örter och du får ett riktigt gott tillbehör – kanske till grillat?

Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 8 champinjoner (färska, stora)
- 150 g färskost (naturell, typ Philadelphia)
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk persilja (finhackad)
- 2 msk timjan (färsk, finhackad)
- 2 msk gräslök (finhackad)
- salt
- svartpeppar
- 8 skivor bacon
- 1 tsk timjan (torkad)
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ansa champinjonerna och ta bort foten.
- Hacka persilja, timjan och gräslök och blanda med färskosten. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.
- Fyll champinjonhattarna med färskostfyllningen och rulla en baconskiva runt varje champinjon. Lägg dem i en ugnsform och strö lite torkad timjan över.
- Sätt in mitt i ugnen i cirka 15 minuter, tills baconet har fått lite färg. Ät som tillbehör till en god köttbit, kyckling eller något annat mumsigt!

