-
Pannkakor med morot, dill och kalkonbacon
Sugen på att variera pannkakorna en smula? Här är en aningens nyttigare variant med rivna morötter och färsk dill i smeten som jag hittade på bloggen elinaomickesmat.se och var tvungen att testa. Supergott! Knaprigt kalkonbacon och lingonsylt smakade finfint till.
-
Lättbakad filmjölkslimpa
Ett fantastiskt gott bröd som innehåller många nyttigheter, och dessutom så lättbakat som det bara kan bli. Ingredienserna går att anpassa efter vad du gillar och har hemma. Solrosfrön kan till exempel bytas ut mot pumpakärnor, boveteflingor mot krossade linfrön, mandlar mot hasselnötter, honung mot sirap och russin mot torkad frukt. Det här receptet tål att experimenteras med!
-
Glutenfria raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon
Min plastpappa Leffe är grym på att göra raggmunkar. Han gör dem på havremjöl, vilket gör att de fungerar finfint även för den som inte äter gluten. De serveras givetvis med knaprigt salt fläsk och rårörda lingon. Så gott!