Krämig gratäng med falukorv och makaroner
Här kommer en riktig vardagshöjdare! Makaroner i en krämig sås med oregano, falukorv, tomater och ost. Eventuella rester gör sig utmärkt i matlådan.
Tillagningstid | 30 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 4 portioner makaroner
- 0,5 ring falukorv
- 2 dl grädde (valfri fetthalt)
- 2,5 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
- 2 msk chilisås
- 2 tsk oregano (torkad)
- salt
- svartpeppar
- 2 tomater
- 150 g riven ost
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka makaronerna. Om du kokar dem någon minut kortare än det står på förpackningen så blir de perfekta.
- Skär falukorven och tomaterna i skivor. Riv osten.
- Häll över de avrunna makaronerna i en ugnsform. Lägg korvskivorna ovanpå och toppa med skivade tomater.
- Blanda ihop grädde, creme fraiche, chilisås och oregano. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll såsen över makaronerna och korven. Strö riven ost över det hela.
- Gratinera mitt i ugnen i cirka 20 minuter.