Min godaste råkostsallad
I väntan på att mina egna grönsaker ska växa till sig har jag snöat in på råkostsallader av olika slag. Det här är den godaste jag har fått till hittills. Om du gillar lime, chili och nötter så kommer du att digga den här!
Tillagningstid | 10 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 0,5 huvud vitkål (om det är ett litet huvud, annars räcker en rejäl klyfta)
- 2-3 morötter
- 1 röd chili
- 1 dl bladpersilja (grovhackad)
- 1,5 lime (saften)
- 1 msk strösocker
- 1 msk fisksås
- 1 msk risvinäger
- 1 dl torrostade jordnötter
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Strimla vitkålen, riv morötterna, kärna ur och strimla chilin och hacka persiljan grovt. Blanda grönsakerna i en skål. Vispa i ett glas ihop pressad lime, socker, fisksås och risvinäger. Rör tills sockret har löst sig och häll sedan dressingen över grönsakerna och blanda runt ordentligt. Ställ in salladen i kylskåpet tills det är dags att äta. Toppa vid servering med grovt hackade torrostade jordnötter.