Köttfritt,  Mingel och buffé,  Tillbehör

Favoritbetor med brynt salviasmör

Polkabetor med brynt salviasmörDet här är mitt absoluta favoritrecept på färska betor. Jag använde polkabetor den här gången, men det går förstås precis lika bra med rödbetor. Ett supergott tillbehör som passar både till kött, kyckling och fisk, eller på en vegetarisk buffé.

Skriv ut recept
Favoritbetor med brynt salviasmör
Polkabetor med brynt salviasmör
Maträtt Tilltugg
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Tilltugg
Portioner
portioner
Ingredienser
Polkabetor med brynt salviasmör
Instruktioner
  1. Tvätta och ansa rödbetorna och koka dem mjuka i saltat vatten. Det tar cirka 15-20 minuter beroende på hur stora de är. Om de är riktigt stora kan du dela dem i halvor eller klyftor.
  2. Lägg smöret i en kastrull och smält det på hög värme. Vispa hela tiden och bryn det tills det är härligt gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och lägg i salviabladen. Låt bladen ligga i smöret i 2-3 minuter och lyft sedan över dem till en bit hushållspapper.
  3. Smaka av smöret med honung, salt och peppar. Skala de kokta betorna och lägg ner dem i smöret. Blanda runt ordentligt och lägg över på ett fat eller i en skål. Smula över fetaost och den frasigt smörstekta salvian.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *