Cannelloni med ricotta och spenat
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40minuter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka den gula löken och vitlöken. Fräs den i en kastrull i olivolja på medelvärme. Den ska inte få färg, bara bli mjuk och glansig. Lyft ur hälften av lökblandningen och ställ åt sidan så länge. Fortsätt fräsa resten av löken tillsammans med tomatpuré, timjan och oregano i 2-3 minuter. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och låt småputtra i cirka 10 minuter. Tillsätt rödvinsvinäger och honung och smaka av med salt och peppar.
  3. Krama ur vattnet ur den tinade spenaten. Blanda spenaten med den frästa löken, ricotta, chiliflakes, salt och peppar.
  4. Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsform.
  5. Lägg en sträng ricottafyllning på varje lasagneplatta och rulla ihop. Lägg rullarna i ugnsformen med skarven nedåt. Häll resten av tomatsåsen ovanpå rullarna. Toppa hela härligheten med mozzarellaost i bitar eller skivor och nyriven parmesanost.
  6. Sätt in formen i ugnen i ca 25 minuter, tills osten har fått fin färg.