Kryddiga edamamebönor

Om du kommer till Gotland i sommar ska du inte missa att testa de ruskigt goda sojabönorna på restaurang Surfers i Visby. Den här hemmavarianten är inte riktigt lika vass, men det är fortfarande försvinnande gott!

Tillagningstid | 10 minuter |
Portioner |
portioner (som tilltugg)
|
Ingredienser
- 250 g edamamebönor (frysta, hela skidor)
- 1 msk ingefära (riven, färsk)
- 2 klyftor vitlök
- 0,5-1 tsk chiliflakes
- 1 msk olivolja
- 1 msk sesamolja
- flingsalt
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Lägg de frysta bönorna i lättsaltat vatten och låt koka upp. Ta av från plattan och häll av vattnet.
- Hetta upp olivolja och sesamolja i en stekpanna eller wokpanna. Häll i chiliflakes, den rivna ingefäran och pressa i vitlöken. Låt det fräsa i cirka 30 sekunder utan att ta färg (rör hela tiden). Lägg i bönorna och blanda runt ordentligt. Låt allt fräsa under omrörning på ganska hög värme i cirka 1 minut. Krydda med rejält med flingsalt (ca 1 tsk) och ät genast (dra ut bönorna med tänderna - själva skidorna äter man inte).

