Köttfritt,  Mingel och buffé,  Tillbehör

Kryddiga edamamebönor

Om du kommer till Gotland i sommar ska du inte missa att testa de ruskigt goda sojabönorna på restaurang Surfers i Visby. Den här hemmavarianten är inte riktigt lika vass, men det är fortfarande försvinnande gott!

Skriv ut recept
Kryddiga edamamebönor
Edamamebönor
Maträtt Tilltugg
Kök Kinesiskt
Tillagningstid 10 minuter
Portioner
portioner (som tilltugg)
Ingredienser
Maträtt Tilltugg
Kök Kinesiskt
Tillagningstid 10 minuter
Portioner
portioner (som tilltugg)
Ingredienser
Edamamebönor
Instruktioner
  1. Lägg de frysta bönorna i lättsaltat vatten och låt koka upp. Ta av från plattan och häll av vattnet.
  2. Hetta upp olivolja och sesamolja i en stekpanna eller wokpanna. Häll i chiliflakes, den rivna ingefäran och pressa i vitlöken. Låt det fräsa i cirka 30 sekunder utan att ta färg (rör hela tiden). Lägg i bönorna och blanda runt ordentligt. Låt allt fräsa under omrörning på ganska hög värme i cirka 1 minut. Krydda med rejält med flingsalt (ca 1 tsk) och ät genast (dra ut bönorna med tänderna - själva skidorna äter man inte).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *