-
Quesadillas med krämig kycklingröra
Snabblagat, frasigt, krämigt och härligt ostigt. Tillsammans med en god sallad blir quesadillas en riktigt mumsig vardagsmiddag.
-
Gratinerad tortelloni med fetaost och basilika
Det här är en riktig vardagsräddare, krämig med härliga smaker och sköter sig helt själv i ugnen. Arbetsinsatsen är max 5 minuter.
-
Osötat müslibröd med granolatopp
Jag gillar att baka, men tycker ibland att jäsdegar tar lite för lång tid. Då är det perfekt att baka ett filmjölksbröd på bikarbonat. De bröden är ofta ganska söta, men här kommer en osötad variant full av nyttigheter för dig som föredrar det.
-
Minikladdkakor med vaniljglass
Som små minikladdkakor, eller kladdkakor i småkaksformat, är de här ljuvligt goda chokladkakorna jag hittade recept på hos Fredriks fika. De är väldigt goda att äta som de är, eller som här, tillsammans med vaniljglass och chokladkolaströssel.
-
Pannkakor med morot, dill och kalkonbacon
Sugen på att variera pannkakorna en smula? Här är en aningens nyttigare variant med rivna morötter och färsk dill i smeten som jag hittade på bloggen elinaomickesmat.se och var tvungen att testa. Supergott! Knaprigt kalkonbacon och lingonsylt smakade finfint till.
-
Saffransbullar med vaniljkräm
Saftiga bullar med mycket saffranssmak och en härlig vaniljkräm i mitten. Dessutom är de söta att se på, och går förstås alldeles utmärkt att frysa.
-
Lätt men krämig räkpasta med dill, fänkål och champinjoner
Jag älskar krämiga pastasåser och drar mig sällan för att ha vispgrädde i maten, men försöker varva med lite magrare alternativ. Den här pastasåsen gjord på sexprocentig gräddmjölk blev riktigt mumsig utan att bli tung.
-
Saffransbullar med vanilj och russin
En av många grymma grejer med att bo på Gotland är att man inte behöver vänta till jul med att baka saffransbullar. Här bakas det med saffran året om.
-
Krämig kycklinglasagne med pesto och soltorkade tomater
En "vanlig" lasagne är ju god som den är, men ibland kan det vara schyst med lite variation. Jag är inte sådär rysligt förtjust i kycklingfärs i vanliga fall, men i den här formen var det supergott!
-
Grymma köttfria burgare med dillpicklad gurka, kalasgod hamburgerdressing och karamelliserad lök
Med formbar färs går det att göra riktigt goda burgare utan kött. Hemligheten ligger i god kryddning och goda tillbehör. Jag hade ganska små hembakade hamburgerbröd i frysen och gjorde därför små burgare. Två var blev perfekt.