Kyckling,  Middag på max 30 minuter

Quesadillas med krämig kycklingröra

Snabblagat, frasigt, krämigt och härligt ostigt. Tillsammans med en god sallad blir quesadillas en riktigt mumsig vardagsmiddag.

Skriv ut recept
Quesadillas med krämig kycklingröra
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär kycklingfiléerna i ganska små bitar eller strimlor. Hacka eller strimla paprika och lök.
  2. Fräs kycklingen i lite smör eller olja i en stekpanna. Krydda den med lite grillkrydda. Tillsätt paprika och lök när kycklingen har fått lite fin färg på ytan och låt det steka med i en minut eller två. Rör ner färskost och sweet chilisås och rör om så att osten smälter och allt blandas. Vänd till sist ner babyspenaten och smaka av röran med salt och svartpeppar.
  3. Ta fram en ny stekpanna och lägg i ett tortillabröd. Fördela en fjärdedel av röran på brödet och toppa med riven ost. Försök få lite ost ända ut mot kanten av brödet. Lägg på ytterligare ett tortillabröd och stek hela skapelsen i torr panna tills brödet har fått fin färg och osten smält. Pressa gärna ihop tortillabrödens kanter litegrann, då hjälper den smälta osten till att hålla ihop quesadillan och det blir lättare att vända på den utan att fyllningen rinner ut. Vänd och stek någon minut på andra sidan.
  4. Stek ytterligare tre quesadillas på samma sätt. Dela eventuellt dina quesadillas i fyra delar och servera dem med en god sallad.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *