Matbröd

Osötat müslibröd med granolatopp

Jag gillar att baka, men tycker ibland att jäsdegar tar lite för lång tid. Då är det perfekt att baka ett filmjölksbröd på bikarbonat. De bröden är ofta ganska söta, men här kommer en osötad variant full av nyttigheter för dig som föredrar det.

Skriv ut recept
Osötat müslibröd med granolatopp
Maträtt Frukost
Portioner
bröd
Ingredienser
Maträtt Frukost
Portioner
bröd
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser utom filmjölk och granola i en bunke.
  3. Tillsätt filmjölken och rör ihop till en lös deg.
  4. Klicka i degen i en brödform klädd med bakplåtspapper. Toppa med granolan.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Täck med lite folie på slutet om ytan ser ut att bli för mörk.
  6. Låt brödet svalna helt innan du skär upp det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *