Minikladdkakor med vaniljglass
Portioner |
kakor
|
Ingredienser
- 50 g smör
- 150 g mörk choklad
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och häll ner chokladen i bitar. Rör runt tills chokladen har smält.
- Rör ihop ägg och socker och tillsätt choklad- och smörblandningen.
- Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt dem i smeten och blanda ihop hela härligheten.
- Sätt in bunken i kylen i cirka 15 minuter så att smeten stelnar till en lös deg. Rulla sedan till cirka 20 kulor och lägg dessa glest på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 9 minuter och låt dem svalna helt. Ät som de är, eller servera med vaniljglass.