Middag på max 30 minuter,  Pasta,  Skaldjur

Lätt men krämig räkpasta med dill, fänkål och champinjoner

Jag älskar krämiga pastasåser och drar mig sällan för att ha vispgrädde i maten, men försöker varva med lite magrare alternativ. Den här pastasåsen gjord på sexprocentig gräddmjölk blev riktigt mumsig utan att bli tung.

Skriv ut recept
Lätt men krämig räkpasta med dill, fänkål och champinjoner
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Koka tagliatellen enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär champinjonerna i bitar, hacka vitlöken och strimla purjolök och fänkål.
  3. Fräs champinjonerna i smör i en rymlig stek- eller wokpanna. När de börjar kännas klara ät det dags att tillsätta vitlök, purjolök och fänkål och låta allt fräsa en stund utan att det tar färg.
  4. Häll vinet över grönsakerna och låt det koka in. Tillsätt sedan gräddmjölk och hummerfond och låt såsen puttra i ett par minuter.
  5. Rör ut maizenan i en skvätt vatten och häll i såsen. Rör om ordentligt och låt den puttra lite till så att den blir lagom krämig och fin. Tillsätt sedan rivet citronskal och hackad dill och ta stekpannan från plattan. I med räkor och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda med pastan, ät och njut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *