Snabb kycklinggryta med timjan och balsamvinäger
Balsamvinäger sätter piff på den här lättlagade och väldigt goda kycklinggrytan. Det som eventuellt blir över blir till en härligt timjandoftande matlåda. En vitkålssallad av ”pizzavariant” passade utmärkt bra som tillbehör. Recept på den hittar du här.
Tillagningstid | 30 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 4 portioner ris
- 4 kycklingfiléer
- 1 rödlök
- 2 klyftor vitlök
- 3 dl grädde (valfri fetthalt)
- 3 msk balsamvinäger
- 1,5 msk timjan (torkad)
- 1 tärning hönsbuljong
- salt
- svartpeppar
- smör eller olja till stekning
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Dela kycklingfiléerna i ganska små tärningar eller strimlor. Hacka rödlöken och vitlöken.
- Stek kycklingen i smör eller olja tillsammans med rödlök och vitlök. Ett par minuter räcker. Tillsätt grädde, balsamvinäger, timjan och en smulad hönsbuljongtärning. Låt det puttra på svag värme tills riset är klart. Smaka av med salt och svartpeppar och toppa eventuellt med lite färska örter, tex basilika eller timjan.
- Ät och njut!