Kyckling,  Middag på max 30 minuter

Snabb kycklinggryta med timjan och balsamvinäger

Kycklinggryta med balsamvinägerBalsamvinäger sätter piff på den här lättlagade och väldigt goda kycklinggrytan. Det som eventuellt blir över blir till en härligt timjandoftande matlåda. En vitkålssallad av ”pizzavariant” passade utmärkt bra som tillbehör. Recept på den hittar du här.

Skriv ut recept
Snabb kycklinggryta med timjan och balsamvinäger
Kycklinggryta med balsamvinäger
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Kycklinggryta med balsamvinäger
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Dela kycklingfiléerna i ganska små tärningar eller strimlor. Hacka rödlöken och vitlöken.
  3. Stek kycklingen i smör eller olja tillsammans med rödlök och vitlök. Ett par minuter räcker. Tillsätt grädde, balsamvinäger, timjan och en smulad hönsbuljongtärning. Låt det puttra på svag värme tills riset är klart. Smaka av med salt och svartpeppar och toppa eventuellt med lite färska örter, tex basilika eller timjan.
  4. Ät och njut!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *