Tomatsallad med gremolata
Jag är på konstant jakt efter goda sallader som tillbehör till maten. Den här varianten passar bra när man vill ha en sallad med mycket smak. Vitlök, citron, persilja och parmesanost, och så olivolja förstås. Mums!

Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 citron
- 0,5 dl parmesanost
- 1 dl persilja
- 0,5 dl olivolja
- salt
- svartpeppar
- romansallad
- körsbärstomater
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Riv vitlöken och citronskalet. Mixa eller rör ihop med hackad persilja, olivolja och saft från den halva citronen. Riv parmesanosten och blanda ner den. Smaka av med salt och peppar.
- Dela salladen i grova bitar och halvera tomaterna. Lägg på ett fat och klicka över gremolatan.

