Macka med kycklingröra
De godaste matiga mackorna gör man själv tycker jag. Här har en bit baguette fyllts med en smakrik röra med kycklingfilé, curry, mango chutney och knaperstekt bacon. Enkelt men vansinnigt gott.
Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
mackor
|
Ingredienser
- 2 kycklingfiléer
- grillkrydda
- 1 paket bacon
- 1 röd paprika
- 0,5 rödlök
- 1,5 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
- 1 dl majonnäs (typ Hellmans)
- 1 tsk curry
- 2 msk mango chutney
- salt
- svartpeppar
- 1 baguette
- salladsblad
- 1 tomat
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Putsa kycklingfiléerna och dela dem i bitar. Stek i lite smör eller olja tills kycklingen är genomstekt. Krydda med grillkrydda. Lägg dem åt sidan att svalna.
- Klipp baconet i ganska små bitar och knaperstek det. Lägg det på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av.
- Hacka rödlök och paprika fint. Lägg i en skål och blanda ner creme fraiche, majonnäs, curry och mango chutney. Rör ned den avsvalnade kycklingen och baconbitarna och smaka av röran med salt och peppar.
- Dela baguetten i tre bitar och fyll med salladsblad, skivad tomat och röra. Mums!
2 Comments
Ulrika Österberg
Gissar att röran passar lika bra till en bakpotatis?
Jenny
Absolut!