Matbröd

Lite grövre rostbröd

Att grädda bröd i form är så smidigt! Det här är ett lite grövre formbröd med fullkornsdinkel som är gott som det är, men ännu godare efter ett par minuter i brödrosten.

 

Skriv ut recept
Lite grövre rostbröd
Dinkelbröd
Maträtt Frukost, Mellanmål
Portioner
bröd
Ingredienser
Maträtt Frukost, Mellanmål
Portioner
bröd
Ingredienser
Dinkelbröd
Instruktioner
  1. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och lös upp det i vattnet. Tillsätt honung och salt och de båda mjölsorterna. Arbeta degen kraftigt i några minuter, i assistens eller med elvispens degkrokar. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite lätt. Forma den till en lite slarvig limpa och lägg ner den i brödformen. Strö lite mjöl ovanpå brödet och täck med en bakduk. Låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
  5. Sätt in brödet ganska långt ner i ugnen. Släng in en deciliter kallt vatten på ugnsbotten innan du stänger luckan. Grädda i 10 minuter och sänk sedan värmen till 200 grader. Grädda i 20 minuter till.
  6. Ta upp brödet ur formen och låt det svalna på galler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *