Krämig glass utan glassmaskin
Det här är nästan löjligt gott, och löjligt enkelt! Två ingredienser, grädde och sötad kondenserad mjölk, ger en krämig glass att smaksätta efter tycke och smak. Jag gottade till min med vaniljstång, hackad choklad och krossade maränger.
Glassen i sig blir ganska söt, så smaksätt den gärna med något med lite syra om du inte gillar söta efterrätter. Jag kan tänka mig att hallon kan vara riktigt gott att ha i. Det får det bli nästa gång.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Glassen
- 5 dl grädde (vispbar)
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
Förslag på smaksättning
- 1 vaniljstång
- 100 g choklad (ta din favorit, jag hade schweizernöt den här gången)
- 1 näve maränger
Ingredienser
Glassen
Förslag på smaksättning
|
|
Instruktioner
- Vispa grädden mjuk och fluffig. Den behöver inte vara hårt vispad, men ska kunna bilda fina toppar. Rör ner den kondenserade mjölken.
- Tillsätt din valda smaksättning. Jag skrapade ur fröna ur en vaniljstång och grovhackade choklad och rörde ner i smeten. Sedan är det bara att hälla smeten i en form av något slag, till exempel i en avlång brödform. Om du vill kan du toppa med något, som bär eller krossade maränger.
- Ställ in formen i frysen och låt den stå i minst 5 timmar.