Matbröd

Hamburgerbröd med potatis

Att ha hembakta hamburgerbröd i frysen inför sommarens alla grillkvällar är inte dumt. De här innehåller bland annat kokt potatis och blev riktigt fluffiga och goda. En sats ger 14 fina bröd (eller 12 i mitt fall eftersom hunden norpade två i ett obevakat ögonblick). 

 

Skriv ut recept
Hamburgerbröd med potatis
Hamburgerbröd
Maträtt Tilltugg
Portioner
bröd
Ingredienser
Maträtt Tilltugg
Portioner
bröd
Ingredienser
Hamburgerbröd
Instruktioner
  1. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, ägg och salt. Mosa potatisen och tillsätt den och mjölet. Arbeta till en smidig deg i köksmaskin eller med elvispens degkrokar. Låt jäsa övertäckt drygt 1 timme.
  2. Dela degen i 14 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *