Glutenfria kex med frön och vanilj
Min glutenfria mamma kom med en beställning. Hon ville ha något gott att knapra på till kaffet, men det skulle inte vara några söta kakor utan mer som kex, gärna med frön. Resultatet blev de här kexen, lite bleka till färgen men riktigt goda! De innehåller lite socker och fungerar att äta som de är, men är också goda med smör och ost. Dessutom busenkla att göra!
Tillagningstid | 30 minuter |
Portioner |
kex
|
Ingredienser
- 125 g smör
- 2 dl glutenfri mjölblandning (jag hade Finax röda förpackning)
- 2 dl havregryn
- 2 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl pumpafrön
- 1 tsk fiberhusk
- 1 dl mjölk
- 1 krm salt
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop alla ingredienser i en skål. Det kommer att bli till en fast smet.
- Lägg ut ett bakplåtspapper på bänken och klicka ut smeten. Lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och kavla ut till en platta, ett par millimeter tjock. Lägg över på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret. Picka lite med en gaffel och strö eventuellt över lite mer havregryn eller pumpafrön.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Skär i rutor och låt kexen svalna på plåten. Förvara dem gärna i en plåtburk med lock.