Kebabrulle på hemmavis
Hemlagat kebabkött är perfekt att ha i frysen, bara att ta fram och steka på i lite olja när kebabsuget kommer krypande. Här serverades det i rulleform, komplett med hemgjord röd och vit kebabsås. Libabrödet hittades däremot i butikens frysdisk :).
Receptet på själva kebabköttet hittar du här. Det räcker lätt till 6-8 personer. Såserna nedan är kanongoda till. Sedan är det bara att fylla på med de grönsaker du gillar och ett gäng libabröd.
Portioner |
|
Ingredienser
Röd kebabsås
- 1 dl vatten
- 2 msk ajvar
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk chiliflakes
- 1 krm vitlökspulver
- 1 tsk persilja (torkad)
- 1 nypa strösocker
- salt
- svartpeppar
Vit kebabsås
- 2 dl gräddfil
- 1 dl creme fraiche
- 3 msk majonnäs (typ Hellmans, eller hemgjord)
- 0,5 dl Fanta
- 1-2 klyftor vitlök (pressad)
- 0,5 msk chilisås
- 0,5 tsk sambal oelek
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Röd kebabsås
Vit kebabsås
|
|
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till den röda kebabsåsen i en kastrull. Låt koka upp och småkoka i ett par minuter. Såsen är god både varm och kall.
- Blanda ihop alla ingredienser till den vita kebabsåsen. Låt gärna såsen stå i kyl ett par timmar innan servering.