Gott kryddsmör till grillad majs
Här hemma är majskolvarna ett måste när det är dags att grilla. Extra goda blir de med det här kryddsmöret med persilja, lime och sweet chili.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 100 g smör (rumsvarmt)
- 0,5 dl persilja (hackad)
- 2 msk sweet chilisås
- 1 msk japansk soja
- 0,5 lime (pressad saft)
- salt
- svartpeppar
- 4 majskolvar (förkokta)
- grillolja
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Hacka persiljan fint. Blanda den med rumsvarmt smör, sweet chilisås, soja och limesaft. Soja och smör är inte så jättesugna på att gå samman, så en stavmixer är till god hjälp. Smaka av med salt och peppar. Forma smöret till en rulle som du klär i plastfolie eller smörpapper och låt rullen stelna ordentligt i kyl.
- Pensla majskolvarna med lite grillolja och lägg på grillen ett par minuter. Servera med det smarriga kryddsmöret.