Drottningpaj med knäckigt täcke
Hallon och blåbär är så galet gott tillsammans. Den här pajen är gjord på frysta bär och går lätt att svänga ihop. Vaniljsås eller vaniljglass är gott till.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Fyllningen
- 250 g hallon
- 250 g blåbär
- 0,75 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk potatismjöl
Ingredienser
Fyllningen
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop blåbär, hallon, socker, potatismjöl och vaniljsocker i en pajform.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och grädde och låt det sjuda någon minut.
- Dra kastrullen från plattan och tillsätt mjöl, havregryn. bakpulver, socker och salt. Rör om ordentligt. Bred blandningen över bären.
- Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Täcket ska få lite färg.
- Låt pajen svalna och servera med vaniljsås eller vaniljglass.
2 Comments
Linn Johansson
Detta var världens godaste paj så denhär pajen kan jag starkt rekommendera🤤🤤🤤
Camilla
Väldens godaste och enklaste paj. Barnen favorit. Rekommenderar dtarkt