Krämig paj med citron och vanilj
Vanilj och citron i skön förening i en krämig och precis lagom söt paj. Färska bär är gott till, men eftersom det inte är bärsäsong riktigt än så fick det bli en liten fruktsallad med melon, mango och kiwi.
Tillagningstid | 1 timme |
Portioner |
bitar
|
Ingredienser
Pajdegen
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
Fyllningen
- 2 ägg
- 500 g vaniljkvarg (tex Kesella vanilj eller Lindahls kvarg med vaniljsmak)
- 1 dl strösocker
- 1 dl creme fraiche
- 0,5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker (rågad)
- 1 citron (rivet skal och pressad saft)
Ingredienser
Pajdegen
Fyllningen
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Ställ formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Vispa upp äggen och blanda med resten av ingredienserna till fyllningen. Häll smeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter. Glöm inte att slicka bunken - fyllningen är sjukt god!
- Låt pajen svalna och ställ den sedan i kyl fram till servering. Färska bär eller frukt är gott till!