Dessert,  Till fikat

Helt perfekt smulpaj med äpple

Smulpaj – så enkelt, så gott! Den här är i mitt tycke helt perfekt, lagom söt och med lite sälta från flingsalt. Vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkvarg är gott till.

Skriv ut recept
Helt perfekt smulpaj med äpple
Maträtt Efterrätt, Fika
Portioner
portioner
Ingredienser
Fyllning
Smuldeg
  • 1 tsk smör (till formen)
Maträtt Efterrätt, Fika
Portioner
portioner
Ingredienser
Fyllning
Smuldeg
  • 1 tsk smör (till formen)
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena och dela dem i sockerbitsstora bitar.
  3. Smörj en pajform och lägg i äppelbitarna. Pudra över strösocker, kanel och lite flingsalt och blanda runt.
  4. Skär smöret i bitar och nyp ihop det med övriga ingredienser till smuldegen. Fördela smulorna över äppelbitarna.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i 20-25 minuter, tills den har fått lite fin färg.
  6. Ät den gärna lite ljummen med glass, vaniljsås eller vaniljkvarg.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *