Champinjonsallad med parmesan och ruccola
Jag vill äta mycket grönt, men har svårt att finna entusiasmen inför den klassiska sallad-till-maten-kombon med grönsallad, tomat och gurka. Den här varianten ger lite variation.
Tillagningstid | 10 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 250 g champinjoner
- 50 g parmesanost
- 1 påse ruccola (ca 65 gram)
Dressing
- 2 msk olivolja
- 1 msk citron (saften)
- 1 tsk honung (flytande)
- 0,5 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar
Ingredienser
Dressing
|
|
Instruktioner
- Ansa champinjonerna och skiva dem tunt. Blanda med ruccola och hyvlad parmesan i en skål.
- Vispa ihop dressingen och häll över salladen.
- Ät på en gång! Ruccolan har en tendens att sagga ihop när den fått dressing på sig.