Italienska köttbullar med citron
Det finns massor av fantastiska recept på italienska köttbullar i cyberrymdens omloppsbana. De här får fräsch smak av citron, kapris och parmesan.

Tillagningstid | 45 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Köttbullarna
- 500 g blandfärs
- 1 dl parmesanost (finriven)
- 4 msk mjölk
- 1 ägg
- 0,5 dl panko
- 1 citron (saft och rivet skal)
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Tomatsåsen
- 1 gul lök (finhackad)
- 1 klyfta vitlök (finhackad)
- 2 msk olivolja
- 400 g krossade tomater (köp en bra sort, tex Muttis)
- 0,5 msk strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1 citron (rivet skal)
- 1 msk kapris (finhackad)
- 0,5 dl vatten
Till servering
- spagetti
- parmesanost (grovriven)
- basilika (färsk, strimlad)
Ingredienser
Köttbullarna
Tomatsåsen
Till servering
|
![]() |
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och rulla till små fina bollar. Stek i några minuter i smör så att de får färg och nästan är genomstekta. Ställ åt sidan.
- Hacka lök och vitlök. Fräs på svag värme i olivolja i ett par minuter så att löken blir glansig. Häll på tomater och krydda med socker och salt. Låt tomatsåsen puttra i cirka 10 minuter. Koka spagettin under tiden.
- Späd tomatsåsen med vatten om den känns för tjock och tillsätt rivet citronskal och fint hackad kapris. Lägg köttbullarna i såsen och låt alltihop puttra i 5-10 minuter. Blanda med den kokta pastan och servera med grovriven parmesan och strimlad färsk basilika. Mums!

