Sallad med squash, fetaost och hasselnötter
Den här salladen är nästan onödigt god. Jag gjorde den som tillbehör till rester av gårdagens potatisgratäng och färdig rostbiff från delikatessdisken. Den skulle även passa finfint som ett köttfritt inslag på en buffé, eller som en lätt och fräsch lunch.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1 näve hasselnötter
- olivolja (till stekning)
- 1 squash
- flingsalt
- 1 rejäl näve ruccola
- 100 g fetaost
- svartpeppar
- honung (flytande)
- balsamvinäger
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen i cirka 10 minuter. Gnugga dem, tex i en handduk, så att skalen släpper. Låt nötterna svalna lite och hacka dem grovt.
- Skär squashen i skivor. Hetta upp olivolja i en grillpanna och grilla skivorna i ett par minuter per sida. Lägg över dem på ett fat och salta lite lätt.
- Lägg ruccolablad över squashen och smula över fetaost. Strö över lite nymalen svartpeppar och ringla över flytande honung och balsamvinäger. Toppa med hasselnötterna.