Köttfritt,  Mingel och buffé,  Sallader,  Tillbehör

Sallad med squash, fetaost och hasselnötter

Den här salladen är nästan onödigt god. Jag gjorde den som tillbehör till rester av gårdagens potatisgratäng och färdig rostbiff från delikatessdisken. Den skulle även passa finfint som ett köttfritt inslag på en buffé, eller som en lätt och fräsch lunch.

 

Skriv ut recept
Sallad med squash, fetaost och hasselnötter
Squashsallad
Maträtt Tilltugg
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Tilltugg
Portioner
portioner
Ingredienser
Squashsallad
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen i cirka 10 minuter. Gnugga dem, tex i en handduk, så att skalen släpper. Låt nötterna svalna lite och hacka dem grovt.
  2. Skär squashen i skivor. Hetta upp olivolja i en grillpanna och grilla skivorna i ett par minuter per sida. Lägg över dem på ett fat och salta lite lätt.
  3. Lägg ruccolablad över squashen och smula över fetaost. Strö över lite nymalen svartpeppar och ringla över flytande honung och balsamvinäger. Toppa med hasselnötterna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *