Ugnstrull

  • Hem
  • Recept
    • Fisk
      • Lax
      • Tonfisk
      • Torsk
    • Glutenfritt
    • Gratäng
    • Kyckling
    • Kött
      • Fläsk
      • Korv
      • Köttfärs
      • Lamm
      • Nöt
    • Köttfritt
    • Mackor
    • Matbröd
    • Middag på max 30 minuter
    • Mingel och buffé
    • Paj, pizza och pirog
    • Pasta
    • Sallader
    • Skaldjur
    • Soppa
    • Till fikat
    • Tillbehör
  • Om Ugnstrull
  • Hem
  • Recept
    • Fisk
      • Lax
      • Tonfisk
      • Torsk
    • Glutenfritt
    • Gratäng
    • Kyckling
    • Kött
      • Fläsk
      • Korv
      • Köttfärs
      • Lamm
      • Nöt
    • Köttfritt
    • Mackor
    • Matbröd
    • Middag på max 30 minuter
    • Mingel och buffé
    • Paj, pizza och pirog
    • Pasta
    • Sallader
    • Skaldjur
    • Soppa
    • Till fikat
    • Tillbehör
  • Om Ugnstrull

No Widgets found in the Sidebar Alt!

  • Pankopanerad torsk med curryremoulad
    Torsk

    Pankopanerad torskfilé med krispig potatis och curryremoulad

    3 februari, 2019 / No Comments

    Färsk torskfilé stekt krispig med panko, en krämig curryremoulad med kokt ägg och äpple och riktigt god ugnsstekt potatis.

    Läs mer
  • Skurna knäckiga pepparkakor
    Till fikat

    Knäckiga skurna pepparkakor

    1 december, 2018 / 2 Comments

    Jag är ingen pepparkaksfantast, men de här är SÅ goda! Som en blandning mellan knäckiga bondkakor och pepparkakor. De är dessutom utomordentligt enkla att baka, men det är bra om degen får vila i kylskåp ett dygn innan utbakning och gräddning.

    Läs mer
  • Helstekt fläskfilé med klyftpotatis
    Fläsk

    Helstekt fläskfilé med örtig klyftpotatis och galet god sås

    18 november, 2018 / 3 Comments

    Här kommer tips på en riktigt god helgmiddag. Inte svårt eller knöligt på något sätt, men med mycket härlig smak av örter, vin och annat mums.

    Läs mer
  • Banankaka med choklad
    Till fikat

    Saftig banankaka med mörk choklad

    15 september, 2018 / No Comments

    När bananerna har blivit brunprickiga bakar man kaka av dem, det är sen gammalt :). Extra gott blir det med bitar av choklad i. Jag använde mörk choklad, men den fungerar med mjölkchoklad också om man föredrar det.

    Läs mer
  • Äppelpaj med flingsalt
    Dessert,  Till fikat

    Äppelpaj med flingsalt och hemrörd vaniljkräm

    9 september, 2018 / No Comments

    Testa att tillsätta lite flingsalt till den klassiska smulpajen. Kombon sött och salt är så god! Extra gott blir det men hemgjord vaniljkräm som går snabbt och lätt att röra ihop.

    Läs mer
  • Sesamlimpor
    Matbröd

    Ljusa sesamlimpor

    17 augusti, 2018 / No Comments

    Ett lättbakat vitt bröd som är perfekt att frysa in i skivor. Det är supergott att äta nybakat, men nästan ännu godare rostat.

    Läs mer
  • Snabba frallor
    Matbröd

    Supersnabba frallor

    17 juli, 2018 / 19 Comments

    Termometern visar på 33 grader i skuggan. Kanske inte en ultimat dag för bakning, men något måste man ju hitta på när det är för varmt för att vara ute. Det blev bland annat en plåt med riktigt goda frallor, ätklara på mindre än en timme. Den här degen har nämligen ingen jästid, utan frallorna snabbjäser i kall ugn. Här åtnjöts de nybakade till lunch med hårdkokt skivat ägg och dillkaviar. Mums!

    Läs mer
  • Knäckig drottningpaj
    Dessert,  Till fikat

    Drottningpaj med knäckigt täcke

    30 juni, 2018 / 2 Comments

    Hallon och blåbär är så galet gott tillsammans. Den här pajen är gjord på frysta bär och går lätt att svänga ihop. Vaniljsås eller vaniljglass är gott till.

    Läs mer
  • Jordgubbspaj
    Dessert,  Till fikat

    Små söta jordgubbspajer

    15 juni, 2018 / No Comments

    Med mördeg, färska jordgubbar och knaprig smuldeg på toppen gräddas de här små portionspajerna smidigt i en muffinsform. De är godast kalla tillsammans med en klick vaniljsås eller god vaniljglass.

    Läs mer
  • Krispig halloumi
    Köttfritt,  Middag på max 30 minuter

    Krispig halloumi

    12 juni, 2018 / No Comments

    Halloumi med krispig och härlig yta, stekt potatis, en grekisk sallad och tzatziki. Enkel och god sommarmat!

    Läs mer
12345

Kategorier

Följ Ugnstrull

Populärt just nu

  • Supersnabba frallorSupersnabba frallor
  • Supersaftig riven äppelkakaSupersaftig riven äppelkaka
  • Lättlagad asiatisk kycklingLättlagad asiatisk kyckling
  • Grekisk pyttipanna med ört- och vitlökssåsGrekisk pyttipanna med ört- och vitlökssås
  • Suverän ugnspotatis med vitlökssmörSuverän ugnspotatis med vitlökssmör
  • Världens enklaste västerbottenspajerVärldens enklaste västerbottenspajer
  • Världens godaste vitlöksbrödVärldens godaste vitlöksbröd
  • Köttbullar med stuvade makaronerKöttbullar med stuvade makaroner
  • Pljeskavica med råstekt ugnspotatisPljeskavica med råstekt ugnspotatis
  • Plåtmat med korv, rotfrukter och fetakrämPlåtmat med korv, rotfrukter och fetakräm

Arkiv

© Jenny Kiderud 2025