Matbröd

Ljusa sesamlimpor

SesamlimporEtt lättbakat vitt bröd som är perfekt att frysa in i skivor. Det är supergott att äta nybakat, men nästan ännu godare rostat.

Skriv ut recept
Ljusa sesamlimpor
Sesamlimpor
Maträtt Frukost, Mellanmål
Portioner
limpor
Ingredienser
Maträtt Frukost, Mellanmål
Portioner
limpor
Ingredienser
Sesamlimpor
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt honung.
  2. Tillsätt mjöl, mjölk, äggula och salt och knåda degen i maskin eller med elvispens degkrokar i 5-10 minuter. Lägg en bakduk över bunken och låt degen jäsa i 50-60 minuter.
  3. Dela degen på mitten och forma två limpor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, täck med bakduk och låt limporna jäsa i cirka 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Vispa ihop ägg, vatten och salt och pensla limporna. Strö över sesamfrön. Skåra limporna med en vass kniv.
  6. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och kasta in cirka 0,5 dl vatten på botten av ugnen. Stäng luckan och grädda bröden i cirka 30 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *