Ljusa sesamlimpor
Ett lättbakat vitt bröd som är perfekt att frysa in i skivor. Det är supergott att äta nybakat, men nästan ännu godare rostat.
Instruktioner
- Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt honung.
- Tillsätt mjöl, mjölk, äggula och salt och knåda degen i maskin eller med elvispens degkrokar i 5-10 minuter. Lägg en bakduk över bunken och låt degen jäsa i 50-60 minuter.
- Dela degen på mitten och forma två limpor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, täck med bakduk och låt limporna jäsa i cirka 45 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ihop ägg, vatten och salt och pensla limporna. Strö över sesamfrön. Skåra limporna med en vass kniv.
- Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och kasta in cirka 0,5 dl vatten på botten av ugnen. Stäng luckan och grädda bröden i cirka 30 minuter.