Till fikat

Saftig banankaka med mörk choklad

Banankaka med chokladNär bananerna har blivit brunprickiga bakar man kaka av dem, det är sen gammalt :). Extra gott blir det med bitar av choklad i. Jag använde mörk choklad, men den fungerar med mjölkchoklad också om man föredrar det.

Skriv ut recept
Saftig banankaka med mörk choklad
Banankaka med choklad
Maträtt Fika
Portioner
Ingredienser
Maträtt Fika
Portioner
Ingredienser
Banankaka med choklad
Instruktioner
  1. Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen lite grovt. Smörj en kakform och täck botten och sidor med riven kokos. Mosa bananerna.
  2. Vispa ihop smör och socker med elvisp. Tillsätt äggen och vispa till en fin smet. Sedan är det dags att ha i de mosade bananerna och gräddfilen. Blanda ihop mjöl och bakpulver och tillsätt till smeten. Vispa tills smeten är slät och rör sedan ner den hackade chokladen. Häll smeten i formen och grädda i cirka 50-60 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *