Saftig banankaka med mörk choklad
När bananerna har blivit brunprickiga bakar man kaka av dem, det är sen gammalt :). Extra gott blir det med bitar av choklad i. Jag använde mörk choklad, men den fungerar med mjölkchoklad också om man föredrar det.
Portioner |
|
Ingredienser
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 2 ägg
- 3 bananer (välmogna)
- 0,5 dl gräddfil
- 150 g mörk choklad
- 5 dl vetemjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- kokos (till formen)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen lite grovt. Smörj en kakform och täck botten och sidor med riven kokos. Mosa bananerna.
- Vispa ihop smör och socker med elvisp. Tillsätt äggen och vispa till en fin smet. Sedan är det dags att ha i de mosade bananerna och gräddfilen. Blanda ihop mjöl och bakpulver och tillsätt till smeten. Vispa tills smeten är slät och rör sedan ner den hackade chokladen. Häll smeten i formen och grädda i cirka 50-60 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr.