Dessert,  Till fikat

Små söta jordgubbspajer

JordgubbspajMed mördeg, färska jordgubbar och knaprig smuldeg på toppen gräddas de här små portionspajerna smidigt i en muffinsform. De är godast kalla tillsammans med en klick vaniljsås eller god vaniljglass. Receptet är inte mitt, det hittade jag på allers.se. Gott var det! Tre stycken ligger nu i våra magar, resten har fått flytta in i frysen för att bli efterrätt på midsommarafton.

Jordgubbspaj

Skriv ut recept
Små söta jordgubbspajer
Jordgubbspaj
Maträtt Efterrätt, Fika
Portioner
portionspajer
Ingredienser
Mördegen
Fyllningen
Smuldegen
Maträtt Efterrätt, Fika
Portioner
portionspajer
Ingredienser
Mördegen
Fyllningen
Smuldegen
Jordgubbspaj
Instruktioner
  1. Skär smöret i kuber och blanda snabbt ihop det med övriga ingredienser till mördegen. Klä in degklumpen i plastfolie och låt den ligga i kylen i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta undan en fjärdedel av mördegen och lägg tillbaka den i kylen så länge. Dela resten av degen i åtta delar och tryck ut i åtta fördjupningar i en muffinsform (jag använde en med 12 fördjupningar men lämnade fyra tomma).
  3. Skölj och snoppa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Strö över potatismjöl och blanda ordentligt. Fördela bären i mördegsformarna.
  4. Blanda den sista fjärdedelen av mördegen med vetemjöl, pärlsocker och vaniljsocker till en smuldeg. Strö den över jordgubbarna.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter, tills smuldegen har fått lite fin färg. Låt pajerna svalna helt på muffinsplåten. Pilla loss dem och servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *